26 Nisan 2015 Pazar

Şekersiz Cranberry ve Cevizli Kurabiye

Şekersiz Yalancı Kurabiye

Instagram takipçilerim bilirler geçen haftalarda sürekli ara öğün olarak yediğim kurabiyelerden bahsediyordum ama tarifi paylaşmamıştım.
Ben de bugün sizlerle bu sağlıklı olduğunu düşündüğüm kurabiyelerin tarifini paylaşmak istedim.
Aslında adını yalancı kurabiye koydum ama eminim deneyenler çok beğenecekler tadını:)
Öncelikle kurabiyeyi yaparken kullandığım malzeme miktarlarını yani yulaf ezmesi,ceviz ve cranberryyi tam bir ölçü belirleyebilmek için robottan geçirdikten sonra çay bardağı ile ölçerek belirledim.Bu konuda affınıza sığınıyorum çünkü sizi biraz uğraştırıcam :)
Bir de neden cranberry kullandın derseniz.Evde elimde o vardı ve maalesef ben cranberry seven bir insan değilim o sebeple ziyan olmamaları için kurabiyelerime tat vermesi amacıyla onu tercih ettim.


Malzemeler

-1 Çay Bardağı Yulaf Ezmesi Unu
-1.5 Çay Bardağı Ceviz Unu
-1/2(yarım) Çay Bardağı Tam Buğday Un
-1 Yumurta+1 Çimdik Tuz
-1 Çay bardağı Robotta Püre Haline Getirilmiş Cranberry+1 Avuç Bütün Haliyle Cranberry
-Yarım Tüp Vanilya Aroması(dr oetker)
-1 Kaşık Eritilmiş Hindistan Cevizi Yağı ya da Zeytinyağ
-Yarım Çay Bardağı Hindistan Cevizi Tozu

Yapılışı


Öncelikle bir miktar yulaf ezmesini 1 çay bardağı yulaf unu elde edecek kadar robottan geçiriyoruz.
Aynı işlemi cevize de uyguluyoruz.Bu esnada sıcak suda beklettiğimiz yumuşayan cranberrylerı robota atıp duruma göre çok az miktarda sıcak su ekleyerek robottan geçiriyoruz.Robot işlemi sonunda 1 çay bardağı kadar püre elde etmiş olmamız gerekiyor.
Uğraştırıcı kısımlar bittikten sonra yumurtamızın beyazıyla sarısını ayırıyoruz ve yumurta beyazına 1 çimdik tuz ekleyip mikser yardımıyla hafifçe köpürtüyoruz.Ardından yumurtamızın sarısı da dahil olmak üzere tüm malzemeleri köpürttüğümüz yumurta beyazına ekleyip yoğurduktan sonra şekillendirme kısmına geçiyoruz.
Ben hamurumu tepsiye yayıp bıçakla keserek şekil vermiştim ama siz top top yapıp elinizle hafif bastırarak yuvarlak minik kurabiyeler de elde edebilirsiniz :)
Ben kahve yanında keyifle tüketmiştim dilerim sizler de beğenirsiniz.
NOT:Fırında yağlı kağıt üzerinde 180 derecede 20-25 dk pişirip piştikten sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın.Kurabiyelerinizi buzdolabında kapalı bir kavanozda saklayabilirsiniz.

Mutlu pazarlar hepinize ve şimdiden AFİYET OLSUN :))

7 yorum:

  1. hindistan cevizini alıp yapmalıyım malzeme olarak birtek o eksik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum :)

      Sil
    2. hindistan cevizini aldım nihayet =) şimdi yaptı ve yedim çok güzel oldu ben damla sakızlı vanilya koydum birde biraz daha Cranberry ekledim tarif süper teşekürler ara ögün olarak iki tane yiye bilirmiyim =)

      Sil
    3. afiyet olsun toplamda kaç adet çıktığına bağlı :) ben 25-30 adet yapıp 2 tane yemiştim ara öğünlerimde

      Sil
    4. 20 tane cıktı galiba bir dahakine sayayım zaten hepsi bitti. diyete olmayanlar tırtıkladığı için =( bana pek birşey kalmadı =) .teşekürler tarifleriniz için

      Sil
  2. Cranberry yerine ne kullanabilirim ne onerirsiniz acaba

    YanıtlaSil
  3. kurutulmuş yaban mersini ya da kuru üzüm olabilir ama tek tek doğrayarak uğraşırım derseniz gün kurusu erik vs bunlar da olur.Zaten amaç şeker kullanmadığımız için tatlı olmasını sağlamak :)

    YanıtlaSil