Yulaf lapasını çeşitli şekillerde pişirmek mümkündür ancak ben sizle bu sabah yaptığım ve çok beğendiğim hurma ve havuçla pişirdiğim yulaf lapası tarifimi paylaşıcam
İlerki günlerde standart yulaf lapası tarifimi de blogda görebilirsiniz.
Malzemeler
-2 Tane Hurma
-1 Küçük Havuç
-3 Çorba Kaşığı Yulaf Ezmesi(30 gr)
-2 Büyük Çay Bardağı Süt
-1 Çay Kaşığı Kakao
-Tarçın
Üzeri için
-10 Tane Badem
-1 Tatlı Kaşığı Chia Tohumu
Yapılışı
Hurmaları sıcak su içerisinde bekletin.Bu esnada havucu ince bir rendeyle rendeleyin.
Yumuşayan hurmaları soğuk süt ve rendelenen havuçla ile birlikte robottan geçirin.
Minik bir tencereye yulaf ezmesi,hurma ve havuçlu süt karışımı,tarçın ve kakaoyu ekleyin.
Ocağın en küçük bölmesinde kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin ve kıvamı fazla koyulaşmadan altını kapatıp ılınması için bekleyin.
Yenecek sıcaklığa gelen lapa üzerine dilediğiniz çiğ kuruyemişleri ve chia tohumunu ekleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN :))
Çok lezzetli oldu.
YanıtlaSilTarif için teşekkür ederim:))