27 Haziran 2015 Cumartesi

Ekşili Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği


Ekşili Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Zeytinyağlı patlıcan yemeği yapmayı bilmeyen yoktur sanırım ama bu yemek limonlu ve de çok lezzetli çünkü içine malzemelerimizi biraz bol bol koyduk:)
Hem yaz hem de iftar için hafif bir tarif isterseniz buyrun efendim :)



Malzemeler

-1 kg Patlıcan
-2 Adet Büyük Soğan
-3-4 Domates
-1 Baş Sarımsak(10 diş)
-3 Adet Yeşil Biber
-1 Limon Suyu
-Tuz
-Karabiber
-2 Çorba K. Zeytinyağ

Yapılışı

Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulup parmak uzunluğunda olacak şekilde doğranır ve diğer malzemeler hazır olana kadar limonlu su içerisinde bekletilir.
Soğanlar yarım ay,domates ve biberler ise küp küp doğranır.
Sarımsaklar da diş diş bırakılarak patlıcan,soğan,domates,biber,sarımsak,limon suyu ve tuz tencereye alınıp hiç su eklemesi yapılmadan kısık ateşte pişirilir.
Pişen yemeğin üzerine zeytinyağ ve karabiber dökülüp tercihe göre maydanoz ile servis edilir.
AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

  1. Patlicani cok sevip, pisiremeyen benim gibi biri icin kolay bir tarifmis

    YanıtlaSil