20 Haziran 2015 Cumartesi

Limon Marineli Çiğ Sardalya Tarifi

Limon Marineli Çiğ Sardalya

Hem ramazan oluşu hem de tatilde olduğum için kendimi buralardan çok uzak kalmış gibi hissettim ve arayı çok açmadan özellikle de sahil kıyılarında yaşayan arkadaşlara hitap edecek(onlar zaten benden daha iyi biliyorlardır bu tairifi) çok lezzetli bir meze tarifi vermek istedim:)

Balığın yanına balıkla meze yapıyoruz yani hem de pişirmiyoruz.
Ama çiğ deyince hemen önyargıya kapılmayın bu tarifte balığın pişmesi için ateşe ihtiyacımız yok çünkü o görevi limon başarıyla yerine getiriyor :)
Tarif ve yapım enişteme aittir ben sadece sunum kısmıyla ilgilendim,gelelim tarife:)



Malzemeler

-Sardalya
-Limon
-Tuz(miktar keyfidir damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz)
-Zeytinyağ
-Maydanoz
-Yeşil Zeytin

Yapılışı 

Sardalyalar kılçıklarıyla birlikte ayıklanır.
Geniş bir kaba açık şekilde dizilir.
Üzerini geçecek kadar taze limon suyu ve  tuz eklenir.
Kabın üstü kapatılarak 4-5 saat buzdolabında bekletilir.(süre yemek saatinize göre uzayabilir)
Yenecek duruma gelen balıkların üzerine servis edilmeden önce zeytinyağ,yeşil zeytin ve maydanoz eklenir.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder