30 Eylül 2015 Çarşamba

Ekşimikli Biber Tarifim


Ekşimikli Biber 

Güzel Trakya'mın şahane yemeği :)) 
Biber ve ekşimik kombinasyonu nasıl olur da böyle lezzetli olur diyorsanız hayatında hiç yememiş olanları mutlaka ama mutlaka bu sağlıklı yemeği pişirmeye davet ediyorum :)
Biberin C vitaminiyle ekşimiğin içeriğinde mükemmel protein bir araya gelir de sağlıksız bir şey çıkar mı hiç ortaya değil mi:)
Evet yapımı çok kolay ve de çok lezzetli diyorum ancak benim için bu yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken 3 önemli nokta var.1.si biberler kavrulurken o zeytinyağ o tavaya konacak ;)


2.si ekşimik güvenilir yerden alınacak,yumuşak ve taze olacak.Kuru olduğunda o lezzet yakalanmıyor maalesef.
3.sü ise biberlerin arasına babaannemin gavur acısı diye tabir ettiği,yanlışlıkla ağza atılırsa hayattan soğutacak acılıkta 1 tanecik biber eklenecek :D 


Malzemeler

-Arzu Edilen Miktarda Yeşil Biber
-Ekşimik(kesik-lor)
-Gerekiyorsa Tuz
-1 Porsiyona 1 Tatlı Kaşığı Denk Gelecek Miktarda Zeytinyağ


Yapılışı

Biberler tavada zeytinyağ ve tuz ile kavrulur.Yapışacak gibi olursa içine biraz su eklenir ama kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilirse yapışma problemi yaşanmayabilir.
Ardından pişen biberlere sıcakken ekşimik eklenir,yumuşayana kadar beklenip ateşten alınır ve ister sıcak istenirse de soğuk olarak tercihen yanında kavun ya da karpuz ile yenir 
Afiyet Olsun :))

2 yorum:

  1. Bur Trakyalı olarak on numara vazgeçemediğim tatlardan. Çok teşekkürler böyle güzel bir tarif paylaştığın icin.

    YanıtlaSil