3 Haziran 2015 Çarşamba

Ton Balıklı Menemen

Ton Balıklı Menemen Tarifim

Spor sonrası ton balığımla birlikte ne yesem diye düşünürken buzdolabını açıp yumurta,domates ve biberlerle göz göze geldik ve sonrasında da böyle bir menemen çıkmış oldu ortaya:)
Ben yanında ev yapımı közlenmiş biberli sosla birlikte yiyip lezzeti 5'e katladım :)
Vereceğim tarif tek kişiliktir,kişi sayısına göre çoğaltmak size kalmış :)










Malzemeler

-2 Tam +1 Yumurta Beyazı
-1 Küçük Kutu Ton Balığı(yağı süzülmüş)
-2 Domates
-4 Biber
-1 Küçük Soğan 
-Birer Tutam Tuz,Pul Biber,Fesleğen
-1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı(zeytinyağ da olur tabi)


Yapılışı

Soğanları yarım ay,domates ve biberleriyse küp küp doğruyoruz.
Tavayı hafifçe kızdırıp soğan ve biberleri yakmadan hafifçe soteleyip domatesleri ekliyoruz ve su ilavesi yapmadan kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
Piştikten sonra baharatları ekleyip ton balığıyla çırpılan yumurtaları tavaya ekleyip bulamaç bir görüntü oluşmaması için çok fazla kariştırmadan pişirip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN:)) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder