16 Haziran 2015 Salı

Şekersiz Muzlu Dondurma

Muzlu Dondurma

Annenin buzdolabında unuttuğu tamamen kararmış muzlarla ne yapılır.
Aslında çok şey yapılır ama hava çok sıcak olduğu için benim aklıma gelen ilk şey tabi ki de dondurma oldu:)
Bu dondurmanın en güzel yanıysa içine şeker eklemek zorunda olmamak.
Tarifi de çok basit:


Malzemeler

-3 Adet Küçük Boy Olgun Muz
-2 Kaşık Süt
-1 Kaşık Fıstık Ezmesi(tercihen şekersiz,ev tapımı)
-1 Çay Kaşığı Vanilya Aroması

Yapılışı

Soyup dilim dilim doğradığımız muzları buzdolabı poşetine dizip derin dondurucuya atıyoruz.

Muz dilimleri tamamen donduktan sonra mutfak robotuna atıp çok minik parçalar haline gelene kadar robottan geçiriyoruz.
Ardından içine yarım tüp vanilya aroması,2 kaşık süt ve 1 kaşık fıstık ezmesi ekliyoruz.

Krema kıvamına gelene kadar robottan geçirip afiyetle yiyoruz:)
Yaptığınız anda tam olarak yenecek kıvamda oluyor ancak buzlukta bir süre muhafaza ettikten sonra da tüketebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Muzlarin buzdolabinda saklanmamasi gerektigini cok gec ogrendim. Birde simdi karamaya baslayan muzlari dilimleyip, donduruoyrum ve oyle yiyorum. Cok lezzetli oluyor. Birde donmus uzumleri tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum. muzları dilimleyip dondurup yemek çok keyifli..

      Sil