7 Mayıs 2015 Perşembe

Yumurtali pazi kavurmasi

Yumurtalı Pazı Kavurması 

Pazı sevmeyen? Ya da hala bu lezzetli,hızlı ve kolay pişen sebzeyle tanışmayan var mı?


Bence tam da mevsimi iken marketlerde bulamıyorsanız bile semt pazarına çıkıp demir,lif ve kalsiyum deposu bu ota mutfağınızda yer verin.


Bu otun her halini sevsem de bugün sizinle yumurtalı pazı kavurmasını nasıl yaptığımdan bahsedicem:)


Çok kolay bir yemek olsa da off bugün ne yesem diyerek bloguma bakarsanız fikir olur belki size diye paylaşıyorum :)


Hazırlaması ve pişirmesi toplamda 

15-20 dakika bile sürmüyor.





Malzemeler


-1 Bağ(demet) Pazı

-1 Adet orta boy kuru soğan
-1 Çay kaşığı Tuz
-1 Tatlı kaşığı zeytinyağ(iki kişi yiyecekseniz 1 çorba kaşığı)
-Yumurta

Yapılışı


Öncelikle her zaman olduğu gibi pazıları sirkeli suda bekletip ardından güzelce yıkıyoruz.
Ardından sapları da dahil olmak üzere çok minik olmayacak şekilde doğruyoruz.
Soğanı da küp küp doğradıktan sonra hiç su ilavesi yapmadan yağ da dahil olmak üzere tüm malzemeleri tencereye atıp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz
Pişen pazı yemeğinizi ister yoğurtlu isterseniz de dilediğiniz miktarda yumurta ekleyerek tavada yumurtalı yapıp yiyebilirsiniz.
Not:Ben yapışmaz tavanın avantajını kullanarak yumurtalı yapacağım zaman tavanın dibini sadece bir fırça yardımıyla çok hafif yağlayıp o şekilde pişiriyorum.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder