Kuru Domatesli Soğanlı Tam Buğday Ekmek
Sırf üşengeçlikten ne zamandır kuru domatesli ekmek yapmıyordum.Aslında çok da ekstra bir zorluğu yok ama insan bazen böyle oluyor işte neyse sadece feci halde lezzetli olduğunu söyleyip hemen tarifini yazıyorum :)
Malzemeler
Hamuru için:
-4 Su Bardağı Tam Buğday Un
-1+3/4 Su Bardağı Ilık Su(sıcağa yakın ılıklıkta)
-1 Paket Kuru Maya
-1 Tatlı Kaşığı Tuz
-1.5 Tatlı Kaşığı Şeker
İç Harcı İçin:
-12 Adet Kuru Domates(güneşte
doğal yollarla kurutulmuş olanı
tercih edin)
-1 Orta Boy Kuru Soğan
-1 Çay Kaşığı Kekik
-2 Çimdik Tuz
-2 Kaşık Zeytinyağ
Yapılışı
Hamuru her zamanki şekliyle mayalıyoruz.Tarif için buraya tıklayabilirsiniz.
Hamurumuz mayalanırken kuru domatesleri yumuşamaları için 1 saat kadar sıcak suda bekletiyoruz.
Yumuşayan kuru domatesler minik minik doğrandıktan sonra rendelediğimiz soğan ile birlikte zeytinyağlı tavada soğanlar pişene kadar kavuruyoruz.
Piştikten sonra kekik ve tuzu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada mayalama işlemi biten hamurumuzu elimizi zeytinyağa batırarak bir kaç saniye yoğurup soğuyan harcımızı hamura ilave ediyoruz ve malzemenin hamurla iç içe geçmesi için bir süre daha yoğuruyoruz.
Bu son yoğurma işleminde muhtemelen hamur elinize yapışacak ama tedirgin olmayın :) Üzerine çok az un serperek malzemeleri birleştirmeye devam edin.
Artık tüm malzeme hamura karıştığına göre pişireceğimiz kaba yağlı kağıt serip hamuru içine aktarıyoruz.
Tepsiye alınan hamur dinlenirken biz de fırını 180-190 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.
Ekmeğimizi 180-190 derece arasında 30 dakika kadar pişirdikten sonra fırının derecesini 150'ye getirip 6-7 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
Pişme işlemi bitince ekmeği fırında bekletmeyerek hemen
bulunduğu kaptan çıkarıp soğuyana kadar tel ızgara üzerinde dinlendiriyoruz.
Ve benim önerim ekmeğinizi tam olarak soğuyana kadar dilimlememeniz.
Çünkü özellikle kuru domatesli ekmekte hamur olma riski oldukça fazla.
Deneyeceklere AFİYET OLSUN şimdiden :))
NOT:Ekmek denemelerinizi
#onmydietwayekmek etiketiyle benimle paylaşabilirsiniz :)
Harika görünüyor, aldım tarifi. İlk fırsatta deneyeceğim :)
YanıtlaSilteşekkürler :)
Sil