İç baklalı zeytinyağlı enginarın gönüllerdeki yeri başka olsa da tavukla pişirilmiş halini de fena halde seviyorum :)
Hem enginarın içeriğinde karbonhidrat ile tavuktan aldığım protein benim için spor sonrası müthiş bir yemek oluyor.Yanında bol yeşilikli bir salata da varsa daha ne olsun değil mi :))
Malzemeler
-300 gr Tavuk Göğsü
-3 Adet Ayıklanmış Enginar
-1 Büyük Soğan
-1 Kaşık Zeytinyağ
-1 Havuç
-Yarım Limon Suyu
-Yarım Limon Suyu
-Tuz
-Karabiber(tercihen tane)
-Su
Yapılışı
Soğan,enginar ve tavukları iri iri doğrayıp,havuçlarla birlikte düdüklüye atıyoruz.Üzerine tuz,karabiber ve yağı ekledikten sonra tavukların rengi dönene kadar soteledikten sonra 1 bardak su ekleyip düdüklü tencerede 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder