6 Mayıs 2015 Çarşamba

Poşe Yumurta

Poşe Yumurta Nasıl Yapılır

Bence en harika yumurta pişirme yöntemlerinden biridir kendisi. 
Beyazı tam pişmiş sarısı kayısı kıvamında akışkan offff harika gerçekten:)


Tabi poşe yumurta yapmanın da bazı minik ama çok basit ipuçları var çünkü bunlara dikkat edilmezse pişerken beyaz kısmı dağılıp ziyan oluyor.

Ben de size bugün adım adım olacak şekilde poşe yumurtayı nasıl yaptığımdan bahsedicem:)







Malzemeler

-1 Yumurta(yumurta olmadan olmuyor maalesef :D)
-1 Kaşık Sirke(elma ya da üzüm sirkesi hiç farketmez)
-2-3 Bardak Su



Yapılışı

-Su minik bir tencerede kaynatılır.
-Yumurta suya atılmadan önce bir kasenin içerisine kırılır.
-Kaynayan suyun içine 1 kaşık sirke eklenip karıştırılır.
-Ve oluşan sirkülasyonun içine kasedeki yumurta yavaşca bırakılır.
-Hiç dokunmadan 2-3 dakika kadar kaynatılır(bu esnada ocağın altını biraz kısabilirsiniz)
-Son aşama olarak yumurta bir süzgeç yardımıyla nazikçe tencereden alınıp tabağa konur.

Üzerine de birer tutam tuz,karabiber ve pul biber ile tadından yenmez bir hale getirilir.

Merak edenler için söylüyorum sirke kokusu asla gelmiyor içiniz rahat olsun :)
AFİYET OLSUN :)) 

6 yorum:

  1. Verdigin tarifin yumurta olmadan yapilamiyo olmasini anlatimina bayildim , deneyip gorelim poşe yumurtayi 😋😋

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederimm :)) mutlaka deneyimlerinizi benimle paylasın ,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. bende deniycem bunu hemen akşama:) akşama yemegınde yesek bişi olur mu salatayla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur tabi hatta çok lezzetli oluyor ben yapıyorum bazen :)

      Sil
  4. Yumurtanın bu kıvamını her zaman çok sevmişimdir ama hep tutturamazdımm bu şekilde hem çok kolay hem de çok lezzetli olduu:)) beyazı azcık dağıldı ama yine de çok güzeel teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun bir sonraki yapışınızda dağılmaz umarım:)

      Sil