Annemin elinden babaanne tarifiyle salçasız harika bir patlıcan yemeği tarifi.Hem de çok hafif ve de çoook lezzetli çünkü kısık ateşte yavaaaaş yavaş pişiriyor hiç su eklemesi yapılmadan.
Piştikten sonra üzerine eklenen maydanoz ile iyice tadına doyulmaz bir hale bürünüyor bu yemek:)
Gelelim tarife
Malzemeler
-300 Gram Yağsız Kuşbaşi Et(küçük küçük doğranmış)
-4 Tane Patlıcan
-3 Tane Domates
-4 Tane Biber
-1 Baş Sarımsak (10-12 diş ediyor sanırım tahminen)
-5 Orta Boy Soğan
-1 Tatlı Kaşığı Tane Karabiber
-Tuz
-2 Kaşık Zeytinyağ
-1 Avuç Maydanoz
Yapılışı
Öncelikle patlıcanlar alacalı olarak soyulup diğer malzemeler hazırlanana kadar tuzlu su içerisinde bekletilir.
O sırada soğanlar iri iri doğranır(4 parçaya bölünür).
Sarımsaklar dişlere ayrılır,domates ve biberler irice doğranır.
Daha sonra geniş bir tencerenin en altına etler,üzerine soğan ve ayıklanan sarımsaklar(diş diş olacak) eklenir.
NOT:Yemeğin suyu bitmiş ancak etler henüz tam pişmemişse yarım çay bardağı kadar su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.
Maydanozları yemek pişince ocağın altını kapattıktan sıcak yemeğin üzerine ekleyin ve yemeğin buharıyla hafif ölmelerini bekledikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN :))
Hem kolay hemde sağlıklı. Patlıcanı çok severim..
YanıtlaSil