23 Nisan 2015 Perşembe

Kabaklı Omlet

Kabaklı Pizza Omlet


Günün her öğünü yenebilecek her göze hem de mideye hitap eden süper doyurucu bir omlet önerisiyle karşınızdayım :)


Malzemeleri

-1 Tane Küçük Boy Kabak
-2 Tam + 1 Yumurta Beyazı (burası size kalmış)
-4 Tane Güneşte Kurutulmuş Domates
-1 Dilim Beyaz Peynir
-1 Avuç Dereotu 
-2 Tane Taze Sarımsak ya da Soğan(ben sarımsak kullandım)
-1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağ
-2 Çimdik tuz
-Kekik
-Pulbiber


Yapılışı


Öncelikle omleti yapmadan 1-2 saat önce kuru domatesleri yıkayıp sıcak su içerisinde bekletin.İyice yumuşadıktan sonra da omletin içerisine girmek üzere minik minik parçalara ayırın.
Ardından kabağı rendenin ince tarafında rendeleyip suyunu güzelce sıkın.
                      Sarımsakları ve dereotunu da ince ince doğradıktan sonra peynir ve baharatlar hariç tüm malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın.
Yapıştırmayan teflon tavaya zeytinyağı döküp yumurta fırçasıyla yağın her noktaya ulaşmasını sağlayın ve omlet karışımınızı hafif kızmış tavaya aktarıp kısık ateşte üzeri kapalı şekilde hiç dokunmadan pişirin.Altı pişen omletinizi dikkatli bir şekilde herhangi düz bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer kısmını da 1-2 dk pişirin ve üzerine istediğiniz çeşitte bir peynir ekleyip kekikle pulbiber serpin.

 AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder