Aslında buraya daha sık bir şeyler yazmak istiyorum ancak son zamanlarda inanılmaz yoğun oluşum ve biraz da yaşadığım stresli durumlardan dolayı hem kendimi hem instagramı hem sporu hem de burayı çok fazla ihmal etmiş durumdayım biliyorum :(

Malzemeler
-1 Yumurta
-1 Çorba K. Pekmez
-1 Tatlı Kaşığı Şekersiz Fıstık Ezmesi (tarifi burada)
-1 Tatlı Kaşığı(Katı halde) Hindistan Cevizi Yağı (ya da tereyağ)
-1 Tatlı Kaşığı Kakao(Tepeleme)
-1 Tatlı K. Keçiboynuzu Unu(Tepeleme)
-1 Çimdik Kabartma Tozu
-1 Tutam Tarçın
Yapılışı
Öncelikle ihtiyacınız olan yardımcı araçlar 1 adet fırın :D mikser ve 2 adet silikon muffin kabı
Yapımı da çok kolay yagı eritip içine kecibonuzu unu ve kakaoyu ekleyip karıstırıyoruz ardından baska bir kapta mikserle yuksek devirde cırpıpmıs yumurtamıza pekmez ve fıstık ezmesini de ekleyip çırpmaya devam ediyor ve kalan tüm malzemeleri içine ekleyip 10-15 sn daha çırptıktan sonra yogun bir krema kıvamında olan kek hamurumuzu iki adet muffin kabına bölüştürüyoruz.
Isıtılmış fırında iyice kabarıp çatlayana kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.Ben 170-180 derece arasında pişirdim ancak derece ve sürenin fırından fırına değiştigini unutmayalım çünkü bazı fırınlar keki haslarken bazıları da yakabiliyor.Fırınınızı siz daha iyi tanıyorsunuzdur neticede o sebeple orta bir yol bulursunuz diye tahmin ediyorum.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Denemeyenler ise çok şey kaçırmış olacaklar benden söylemesi
Kendinize dikkat edin SAĞLIKLA KALIN AFİYET OLSUUUN :))
Keciboynuzu ununu nereden aldiniz?
YanıtlaSilMetro marketlerde var
YanıtlaSil