15 Haziran 2015 Pazartesi

Muzlu Yulaflı Muffin(unsuz)

Muzlu Yulaflı Muffin


Ah şu tatlı krizlerimiz yok muuuuu! 
İnsanın aklına girince bir kere ne yapıyoruz ne ediyoruz illa ki bir şeyler yiyoruz:D 
Tamam yiyelim ama en azından bu tür kaçamakları olabilecek en sağlıklı yolla atlatmaya çalışalım.
Yabancı internet sayfaları sağolsun çoğu yerde muzlu kek ya da kurabiye tariflerine rastlıyordum ama neredeyse bir yıl önce yaptığım yulaflı muzlu kurabiyenin içindeki muzun pişince ortaya çıkan tadından ve kokusundan hoşlanmadığım için yaptığım kek ya da kurabiyeler muz koymaya çekiniyordum.
Ta ki bu muffinleri yiyene kadar.
Sanırım içerisindeki yoğurt muffinlerimin gerçek bir kek haline dönmesinde büyük etkisi oldu.
Vallahi ne yalan söyliyim ben tadına aşık oldum.Tabi damla çikolatanın rolü burada çok büyük,hakkını yemeyelim o olmasa bir şeye benzemeyebilirdi:D 
Olsun her zaman söylediğim gibi arada böyle kaçamaklar ruh sağlığımız için gerekli yoksa bu hayat çekilmez :)


Tabi aaa bu sağlıklı diyerek bir oturuşta bir taneden fazla yemicez,bir de canımız ara sıra tarlı çekecek öyle her gün olursa bir anlamı kalmaz :)
Şimdi gelelim tarife,ben nette genel olarak ne tarz malzemeler kullanılıyor diye biraz baktım ve onlara yakın bir şey yapmaya çalıştım.Zaten asıl amacım elimdeki 1 bardak nohut ununu değerlendirmekti ve bu kekin içerisinde çok da güzel oldu.
Açıkçası bir sonraki seferde sadece nohut unuyla bile yapabilirim :) Hatırlarsanız sadece haşlanmış nohutla yaptığım bir kek vardı.Onu da buradan inceleyebilirsiniz :)

Malzemeler

-2 Adet Olgun Muz
-2 Adet Yumurta
-1 Bardak Yoğurt
-1.5 Bardak Yulaf Ezmesi
-1 Bardak Nohut Unu(yok ise nohut unu kadar yulaf ezmesi,yulaf,kepegi ya da tam bugday un koyabilirsiniz size kalmış)
-1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
-1 Çay Kaşığı Karbonat
-1 Tüp Vanilya(dr. Ortker)
-3/4 Su Bardağı Damla Çikolata(daha az ya da daha fazla eklenebilir)
-1 Kaşık Zeytinyağ ya da Hindistan Cevizi Yağı(sıfır yağlı olsun derseniz eklemeyin,kullanmamın lezzet anlamında çok da bir etkisi olmadı sanıyorum)

Yapılışı

-Yumurtalar mikser ile çırpılır
-Çırpılan yumurtalara çatalla ezilmiş muzlar ve diğer sıvı malzemeler eklenir.
-Ardından kuru malzemeler(kabartma tozu ve çikolata hariç) sıvı karışıma eklenerek çırpılmaya devam edilir.
-Hazır olan hamur karışımına son olarak kabartma tozu ve damla çikolata eklemerek kaşık ile yedirilir.

Silikon muffin kaplarına pay edilen kek hamuru önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Piştikten hemen sonra terleme yapmaması için kaplardan çıkarılır.

Tadı enfes oldu,şimdiden AFİYET OLSUN:)

6 yorum:

  1. iyi günler muz yerine hangi meyveyi kulana bilirim muzu hiç bir şekilde yiyemiyorum =(( tarif güzel ara öğün olarak kaç tane tüketilir üç ana üç ara öğün yapıyorum .teşekürler tarifleriniz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baska bir meyveyle yapmak aynı sonucu vermez sanıyorum:/

      Sil
  2. Bu tarifi dogum gununde yaptim bir arkadasima cok begendi, muzu 3 tane atsam daha iyi olurmus ama. Tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Kabartma tozu ile karbonat'in farki nedir? Karbonat'i nerede bulabilirim? Bir de muffin'lerin kaplara yapismamasi icin ne yapilmali? Benimkilerin ustu biraz fazla pisti, bir daha ki sefere daha az derece uzun sure pisirmek daha iyi olabilir.

    Tarif icin tesekkurler :-)

    YanıtlaSil